In 2015 waren we op vakantie naar Frankrijk daar heb ik een besluit genomen dat mijn leven moest veranderen.
Henk en de meiden liepen vrij makkelijk alle bergen op en af maar ik voelde mij daar veelste moe voor.
Ik had pijn in mijn benen en rug. Had nergens zin in en alles was teveel.
Ik woog toen 127,5 KG zodra ik thuis was ben ik opzoek gegaan naar een goede diëtiste of voedingsconsullente.
Ik vond er 1 op Urk maar de tips en alles wat ze me zei kwamen niet bij me binnen en ik viel amper af. Op een gegeven moment was ze vaker ziek en afwezig en soms kon ik zelf niet. Hierdoor ging het allemaal niet zoals ik in Frankrijk had bedacht.
In 4 maanden tijd was ik 6 kg afgevallen en had nog weinig met het voorgeschreven dieet.

In oktober ben ik verder gaan kijken op internet naar andere alternatieven op gebied van afvallen.
Ik stuite op de website obesitaspoli.com hier las ik alles over een gastric bypass en over een sleeve.
In Oktober/november ben ik naar 2 informatie avonden geweest 1x alleen en 1x met Henk.
Daar merkte ik dat dit misschien wel eens het enige hulpmiddel zou kunnen zijn wat voor mij zou gaan helpen.
Ik heb eerder ook wel eens een kilo of 10-15 verloren maar kreeg ze met rente terug.
Na een week op internet te zoeken naar voor en nadelen heb ik besloten op 13 november dat ik me voor dit traject aan te melden.
Op 5 januari had ik mijn eerste gesprek in het ziekenhuis in Lelystad.
In maart ben ik begonnen met het sport traject waarbij je 2 keer per week moet sporten in het ziekenhuis onder begeleiding.

Sinds het sporttraject ging het de juiste kant op.
Ik merkte aan alles dat mijn kleding ruimer ging zitten. Binnen zes weken kon ik mijn nieuwe sportkleding die ik in december had gekocht vernieuwen voor 2 maten kleiner.
We hadden een leuke groep die allemaal heel gemotiveerd waren om het uiterste uit de kan te halen.
De groep bestond uit: Alwin, Anja, Cees, Kaltoum, Kim, Wendy, Margie, Samantha, Joey en ik.

Door de hele zomer goed op te letten wat ik at en veel te wandelen en te fietsen gingen de kilo’s er vrij regelmatig af en veranderde mijn lichaam.  Ik ben van 22 oktober 2015 tot nu 26,5 cm kwijt in mijn taille, 20 cm van mijn heupen en 11 cm van mijn bovenbenen ok  mijn bovenarmen zijn 11 cm kleiner geworden. Ik weeg nu 93 kg en ben dus 34.5 kg kwijt geraakt in zeg maar ruim anderhalf jaar.
Ik voelde mij beter en krijg meer lucht.
Ik kan weer de trap op lopen zonder vermoeid boven te komen.
Op 5 oktober werd ik geopereerd, het was nog niet zeker dat ik een gastric bypass zou krijgen omdat de dokter dat pas kon bepalen als hij alles kon zien. Gelukkig is het goed gegaan en heb ik nu een gastric bypass.
Ik voel me zoveel beter en ben zo ongelooflijk blij met deze keuze.
Afgelopen week heb ik samen met Henk 15 km wandeling gemaakt. De Light walk in Amsterdam. Een jaar eerder had ik dat echt niet gered, toen had ik met 10 km al heel veel moeite. Nu heb ik lekker door gelopen en had niet een keer het idee om er bij te gaan zitten.

Het leven is er heel erg op vooruit gegaan. Ik krijg van velen complimenten en heb vlak voor de kerst zelfs bloemen gekregen van een klant omdat ze vond dat ik het zo goed heb gedaan. Dat is zo ontroerend en lief.
Afvallen doe je voor jezelf maar uiteindelijk gaat je hele omgeving anders met je om.
Ik heb er nieuwe mensen door leren kennen en leuke dingen mee gedaan

Samen met Margie ben ik regelmatig gaan wandelen en fietsen we zijn zelfs een keer wezen zwemmen.
In 2017 wil ik nog meer bewegen en sporten. Ik hoop dat ik in september de Dam tot Dam loop te kunnen gaan doen samen met Iris die het afgelopen jaar al heeft gehaald.
Een doel stellen en jezelf daaraan overgeven om het te halen het is echt mogelijk.
Het is niet altijd makkelijk maar als je volhoud en je doel voor ogen houd dan is het echt haalbaar.
Allemaal een heel fantastisch 2017 toegewenst dat jullie wensen en doelen allemaal uit mogen komen.

Liefs Ilse